9. MEĐUNARODNO TAKMIČENJE „ANTON EBERST“

9.MEĐUNARODNO TAKMIČENJE „ANTON EBERST“

Novi Sad

23 – 27. novembar 2017. godine

 

U ponedeljak, 27. novembra , Svečanim zatvaranjem i koncertom nagrađenih takmičara, završeno je deveto po redu Međunarodno takmičenje duvača “Anton Eberst”.

Organizatori takmičenja bili su Muzička škola “Isidor Bajić” i “Memorijal Isidor Bajić” a glavni pokrovitelj Gradsko veće Novog Sada. Glavni sponzor je bila je kompanija “Henri Selmer” iz Pariza a sponzor kompanija “Vandoren”.

Na ovogodišenjem izdanju takmičenja  koje je trajalo od 23. do 27. novembra, svoj talenat su pokazali mladi klarinetisti , njih četrdeset šest iz deset zemalja regiona i Evrope.

Svečano otvaranje takmičenja “Anton Eberst” održano je 23. novembra u Svečanoj sali Muzičke škole “Isidor Bajić” u Novom Sadu. Na koncertu pod nazivom „ČLANOVI ŽIRIJA SVIRAJU ZA VAS“ nastupili su članovi žirija ovogišnjeg takmičenja

 Žiri, koji je ocenjivao takmičare podeljene u pet kategorije, radio je u sastavu: Sava Dimitrov (Bugarska), Tadej Kenig (Slovenija), Luigi Magistrelli (Italija), Đuro Pete (Srbija), Davor Reba (Hrvatska), Yves Sévère (Francuska) i Nikola Srdić (Srbija).

Na takmičenju su nastupili i učenici duvačkog odseka Muzičke škole „Isidor Bajić“ – klarinet iz klase Pete Đure i osvojili tri nagrade: Đorđe Stamenković u Junior kategoriji III nagradu, Matija Francuski u B1 kategoriji II nagradu i Matija Raičević u B2 kategoriji I nagradu.

 Izuzetan doprinos u uspešnoj realizaciji ovog takmičenja dali su profesori i učenici duvačkog odseka Muzičke škole “Isidor Bajić”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *