Deca deci

Muzička škola „Isidor Bajić“ je ove školske godine ostvarila prekrasnu saradnju sa Galerijom Matice srpske, Predškolskom ustanovom „Radosno detinjstvo“ i Kreativnom radionicom „Maštalica“ organizovanjem programa Predstave muzičkih instrumenata na delima iz Galerije Matice srpske „Slike i zvuci“.

galerijaflauta

Deci iz Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ kustosi muzeja Galerija Matice srpske su uz pesmu, igru i zanimljive priče predstavljali likovnu umetnost, kao i muzičke instrumente u delima iz Galerije Matice srpske. Učenici Muzičke škole su uz pomoć Ane Kovačić, prof. i Tatjane Čapko, PR Muzičke škole „Isidor Bajić“ u muzičkom delu Kreativnih radionica koje su održavane subotama pripremali male koncerte gde su prezentovali muzičke instrumente, muzička dela, razgovarali o kompozitorima i muzici uopšte, pevali, plesali i družili se. Cilj nam je bio da deci predstavimo umetnost na njima prihvatljiv i kreativan način, da im pomognemo da je zavole i da prihvate koncertne sale, muzeje i druge kulturne institucije kao mesta koja treba posećivati i koja nude nešto lepo.

Kruna naše saradnje biće u subotu, 16. maja 2009. godine u dvorištu Galerije Matice srpske od 18.00 do 20.00 sati kada ćemo u Noći muzeja prirediti koncert u kome će učestvovati naši učenici koji su subotama svirali u Kreativnim radionicama, dok će deca koja posete Galeriju slikati, plesati i pevušiti inspirisani njihovom muzikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *