Norwich i Novi Sad – prijateljstva u Svetu Muzike

Bajićeva Muzička škola ugostila je mlade muzičare i njihove profesore iz Velike Britanije (Norwich)

Saradnja između gradova Norwich-a i Novog Sada u oblasti muzičkog školstva pokrenuta je 2008. godine na inicijativu Norwich-kog ogranka Udruženja Novi Sad – Norwich, dolaskom u naš grad mladog muzičara iz Velike Britanije koji je bio gost Muzičke škole „Isidor Bajić“. Iste godine u septembru, uz podršku Grada Novog Sada, grupa učenika i profesora Muzičke škole „Isidor Bajić“ uzvratila je posetu Norwich-u.

norwich

Na obostrano zadovoljstvo, prijateljstvo i saradnja između naših gradova još uvek traje. Bajićeva Muzička škola je u ponedeljak, 31. avgusta ugostila tri muzičara i njihove profesore iz bratskog grada Norwich-a. Muzičari Georgina Pickworth (fagot), Frances Pickworth (horna) i David Price (oboa) će boraviti u Novom Sadu do petka, 4. septembra. Tokom boravka, učenici iz Norwich-a pripremaju, zajedno sa svojim prijateljima iz Muzičke škole „Isidor Bajić“ (Ivona Radivojević, Bojan Krtinić, Boris Hadžija, Jelena Trebaticki, Vesna Mitar i Sanja Dakser) i profesorima Juliet Rickard, Sarah Coleman, Ksenijom Mijatović i Dinom Šuklar, projekat – repertoar za Koncert ansambala u sastavu muzičara iz Norwich-a i Novog Sada, čije će izvođenje biti upriličeno u četvrtak, 3. septembra 2009. godine u 19.00 sati u Koncertnoj sali Muzičke škole „Isidor Bajić“.

Muzičare i profesore iz Norwich-a i Muzičke škole „Isidor Bajić“ u četvrtak, 3. septembra primiće gospodin mr Andrej Bursać, član Gradskog veća zadužen za kulturu.

Značaj saradnje dece i odraslih iz različitih država, ovog puta Velike Britanije i Srbije, nije potrebno naglašavati. Pored susreta različitih kultura, sticanja novih prijateljstava, učenja stranih jezika, ovo je jedinstvena prilika da se upoznaju i različiti načini muzičkog obrazovanja i samim tim utiče na bogatstvo rada sa decom u svetu muzike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *