20 godina rada

“Muzička škola „Isidor Bajić“ 2009. godine slavi 100 godina od svog osnivanja. Bajićevi gudači i ja takođe obeležavamo skroman jubilej – 25 godina mog pedagoškog rada kao profesora violine i 20 godina rada kao umetničkog rukovodioca i dirigenta orkestara MŠ „Isidor Bajić“!

Kada se osvrnem na proteklih 20 godina, svojim najvećim uspehom smatram baš kontinuitet u radu sa orkestrima. Tako da sa ponosom mogu da konstatujem da su gudački orkestri MŠ „Isidor Bajić“ već godinama najbolji u zemlji. To potvrđuju i 24 prve nagrade od kojih su 4 specijalne i 4 sa naslovom laureata!

Dokazi naših uspeha su i nekoliko snimljenih kompakt diskova, gostovanja u zemlji i inostranstvu, kao i generacije danas već afirmisanih muzičara, koji su prve korake u zajedničkom muziciranju savladali pod mojim rukovodstvom.

20 godina

(za informaciju o sadržaju CD-a, kliknite na sliku)

Muzika na ovom CD-u je poklon svim mojim bivšim i sadašnjim učenicima. Uspomena i sećanje na naše divne zajedničke trenutke, na naporne probe, na sve odsvirane note (i krive i prave), na potrošene emocije, na suze i smeh, na sva naša zajednička putovanja, na aplauze i uspehe, na SVE što je ‘stalo’ u ovih proteklih 20 godina.”

Čaba Zima,

profesor violine i dirigent

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *