Druga Svetska Konferencija klavirskih pedagoga

Od 26. do 31. avgusta 2010.godine, u Novom Sadu će biti održana „Druga Svetska Konferencija klavirskih pedagoga, umetnika i pijanista“. Ova manifestacija obuhvatiće oko 100 nastupa istaknutih umetnika iz sveta klavira, koji će u šest dana dati svoj doprinos daljem unapređenju standarda učenja klavira i klavirskog izvođaštva, zastupajući sve aspekte umetnosti pijanizma i klavirske pedagogije od samih početaka do majstorstva, a uspostavljanjem bliskih veza među pijanistima i klavirskim pedagozima širom sveta.

Vidovi u kojima će se ispoljavati aktivnosti Druge Svetske Konferencije klavirskih pedagoga, umetnika  i pijanista su brojni: predavanja, koncerti, masterklasovi, seminari, sa mnoštvom pedagoških tema ili specijalizovanih tematika posvećenih izvođaštvu kapitalnih dela klavirske literature. Očekuju se nastupi velikog broja aktuelnih predsednika Evropske Asocijacije Klavirskih Pedagoga – EPTA-e iz cele Evrope,  predstavnika Američke Asocijacije Klavirskih Pedagoga – MTNA, predstavnika Azijske Asocijacije Klavirskih Pedagoga, predstavnika Australijske Asocijacije Klavirskih Pedagoga, kao i veliki broj umetnika i pijanista iz Amerike, Evrope, Australije, Novog Zelanda, Južne Amerike i Azije.

Uzimajući u obzir činjenicu da ovakav događaj ima internacionalnu konotaciju i nesumnjivo veliku važnost za našu sredinu, pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj. Detaljnu satnicu manifestacije možete pogledati na sajtu EPTA Vojvodine ili je preuzeti OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *