Nastavak saradnje

Kulturna saradnja gradova Noriča i Novog Sada nastavlja se i ove godine. Od 22. do 28. avgusta Muzička škola „Isidor Bajić“ ugostiće pedesetak mladih muzičara iz Engleske, članove Norfolk County Youth Orchestra i njihovih dvanaest profesora.

Tokom boravka u Novom Sadu, naši gosti prirediće dva koncerta na kojima će učestvovati i četvoro sadašnjih i bivših učenika Bajićeve škole. Prvi koncert biće održan 25. avgusta 2010. godine sa početkom u 19 sati, u Svečanoj sali Gimnazije u Sremskim Karlovcima i na njemu će nastupati različiti kamerni sastavi.

Na drugom koncertu, zakazanom za 27. avgust 2010. godine u 21 sat u novosadskoj Sinagogi, nastupiće Norfolk County Youth Orchestra potpomognut našim đacima.

Saradnja se dalje nastavlja već 28. avgusta kada naši profesori i đaci odlaze u Norič, gde će 03. septembra održati koncert zajedno sa mladim muzičarima iz bratskog grada.

Nadamo se da će saradnja između mladih muzičara iz Novog Sada i Noriča i u narednim godinama biti jednako uspešna kao što je bila i do sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *