Solistički koncert Bodina Starčevića

U petak, 10. decembra 2010. godine, pijanista Bodin Starčević održaće solistički koncert u Svečanoj sali Muzičke škole “Isidor Bajić”. Koncert počinje u 19.30, a na programu će biti dela Hajdna, Šopena, Debisija i Prokofjeva.

Bodin Starčević rođen je u Beogradu, gde je završio srednju muzičku školu „Mokranjac“ u klasi profesorke Božene Griner. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Aleksandra Serdara.

Redovne studije završio je, sa najvišom ocenom ”très bien” i u Francuskoj, na instituciji ”La Schola Cantorum de Paris”, u klasi poznatog američkog profesora i pijaniste Eugena Inđića 2006. godine. Godine 2007, osvojio je i “Diplome de virtuosite“.

Usavršavao se na majstorskim kursevima istaknutih svetskih pijanista i pedagoga   Alda Čikolinija (Trani, 2006.), Serđa Pertikarolija (Briosko, 2005. i 2008.), prof. Vere Vasiljevne Gornostaeve (Paris 2007.), Emanuela Krasovskog (Israel 2009) i na festivalu  “International Keyboard Institute and Festival” u Njujorku 2010.

Trenutno se usavršava na Moskovskom državnom konzervatorijumu ”P.I. Čajkovski”  kao student prve godine redovnih postdiplomskih studija (aspirantura) u klasi prof. Natalije Trul.

Profesionalno je nastupao kao solista na brojnim koncertima u Srbiji, Francuskoj, Italiji, Americi i Rusiji. Dobitnik je nacionalnih i međunarodnih priznanja na takmičenjima u zemlji i u inostranstvu.

Osim koncertne aktivnosti, Bodin Starčević se uspešno bavi i pedagoškim radom kao profesor klavira u  Muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *