Hearts in Harmony

Inkluzivna horska radionica Hearts-in-Harmony Novi Sad održaće se od 16. do 20. juna 2011. godine u organizaciji Udruženja “Vera, ljubav, nada”, a u saradnji sa Cantatom Novi Sad i evropskom horskom asocijacijom “Europa Cantat”.

U radionici će učestvovati hor Udruženja “Vera, ljubav, nada” – hor “Ison”, horovi muzičke škole “Isidor Bajić” – “Bajićevi Slavuji” iz Novog Sada, muzičke škole “Josif Marinković” iz Vršca i osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, kao i pevači iz Mađarske, Hrvatske, Nemačke i Španije.

Posebno atraktivnim Hearts-in-Harmony u Novom Sadu činiće delimično veštački muzičari (PAM band – Partially Artificial Musicians ) violiniste i kompozitora Kurta Coblea iz SAD. Zahvaljujući robotima, u hor će biti uključene i osobe sa višestrukim smetnjama, a preko optičkih i svetlosnih senzora će upravljati robotima koji sviraju klasične muzičke instrumente i perkusije. *

Naša škola podržala je ovaj projekat svim srcem, te će naši učenici nastupiti na raznim dešavanjima u okviru radionica kao i na završnom koncertu koji će biti održan 19. juna ove godine na Trgu slobode u 19 časova.

*deo teksta i slika preuzeti sa zvaničnog sajta manifestacije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *