Treća Svetska Konferencija pijanista

Treća Svetska Konferencija klavirskih pedagoga, umetnika i pijanista biće održana u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u periodu od 27. juna do 03. jula 2011. godine. Ova manifestacija obuhvatiće oko 100 nastupa istaknutih umetnika iz sveta klavira, koji će u sedam dana dati svoj doprinos daljem unapređenju standarda učenja klavira i klavirskog izvođaštva zastupajući sve aspekte umetnosti pijanizma i klavirske pedagogije, od samih početaka do majstorstva, a uspostavljanjem bliskih veza među pijanistima i klavirskim pedagozima širom sveta.

Vidovi u kojima će se ispoljavati aktivnosti Treće Svetske Konferencije klavirskih pedagoga, umetnika  i pijanista su brojni: predavanja, koncerti, masterklasovi, seminari, sa mnoštvom pedagoških tema ili specijalizovanih tematika posvećenih izvođaštvu kapitalnih dela klavirske literature. Očekuju se nastupi velikog broja aktuelnih predsednika Evropske Asocijacije Klavirskih PedagogaEPTA-e iz cele Evrope,  predstavnika Američke Asocijacije Klavirskih PedagogaMTNA, predstavnika Azijske Asocijacije Klavirskih Pedagoga, predstavnika Australijske Asocijacije Klavirskih Pedagoga, kao i veliki broj umetnika i pijanista iz Amerike, Evrope, Australije, Novog Zelanda, Južne Amerike, i Azije.

Za vreme manifestacije, u Muzičkoj školi “Isidor Bajić”, profesor Ian Jones, držaće audicije i konsultacije u vezi pohađanja Royal College of Music u Londonu. Način prijavljivanja možete videti OVDE.

Koncert povodom otvaranja Treće Svetske Konferencije klavirskih pedagoga, umetnika i pijanista biće održan u ponedeljak, 27. juna 2011. godine,  Sinagogi, sa početkom u 20 sati. Na koncertu će nastupiti CAMERATA ACADEMICA, solisti Pavle Krstić, Aleksandar Đermanović i Iris Kobal, a dirigovaće Aleksandar Kojić. Na programu će biti dela Baha, Šopena i Mocarta.

Detaljan kalendar manifestacije i raspored svake prezentacije na Konferenciji možete pogledati OVDE.

Uzimajući u obzir činjenicu da ovakav događaj ima internacionalnu konotaciju i nesumnjivo veliku važnost za našu sredinu, pozivamo sve ljubitelje muzike da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

One Comment:

  1. Klavirski duo Ingmar je biser ovog grada! Njihov koncert je zamalo dogadjaj muzicke sezone. Sve cestitke!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *