Leto uz jazz-muziku

Kulturni centar Novog Sada, u saradnji sa Muzičkom školom „Isidor Bajić“, u avgustu 2011. godine organizuje Radionicu pod nazivom

“Kreativne realnosti – evropski prosperiteti i vizije”,

(Creative Realities – European Prospects and Visions)

i

LETNJU JAZZ AKADEMIJU DORTMUND  – NOVI SAD

(SUMMER JAZZ ACADEMY NOVI SAD – DORTMUND)

Radionica “Kreativne realnosti – evropski prosperiteti i vizije” trajaće 3 dana, od 18 – 20. avgusta. Kako se KCNS obično najviše prepoznaje po jazz radionicama, i ovoga puta se radi o MUZIČKOJ RADIONICI koja nije toliko žanrovski određena, ali se, naravno, deo rada odnosi i na jazz muziku.

Ova Radionica namenjena je mladim muzičarima koji imaju između 15 i 20 godina, a zanimaju ih improvizacija, jazz i kompozicija i žele da sarađuju sa profesionalnim muzičarima iz Evrope. Predavači će biti poznati muzičari Peter Ehvald, Stephan Schultze i Fedor Ruškuc.

PRIJAVA ZA RADIONICU “KREATIVNE REALNOSTI – EVROPSKI PROSPERITETI I VIZIJE” (pdf)

Kada je rec o SUMMER JAZZ ACADEMY NOVI SAD – DORTMUND, glavni predavač je Uwe Plath, saksofonista i profesor na Jazz Akademie “Glenn Buschman” iz Dortmunda. Njegov prvi  asistent je Ryan Carniaux – truba ( Brass : tp). Posebna podrška ovom projektu stiže i od Fedora Ruškuca ( kontrabas ) i Igora Molnara ( bas, kontrabas ). Summer Jazz Academy ce trajati od 24 – 31. avgusta 2011. godine.

Drugi deo saradnje u okviru Letnje jazz akadmeije Dortmund – Novi Sad  će se realizovati u  oktobru mesecu, kada će grupa novosadskih muzičara gostovati u Dortmundu, a selekcija će biti obavljena u avgustu mesecu, tokom Summer Jazz Academy.

PRIJAVA ZA LETNJU JAZZ AKADEMIJU NOVI SAD – DORTMUND (pdf)

Učešće u Radionici “Kreativne realnosti – evropski prosperiteti i vizije” i u Letnjoj Jazz Akademiji je BESPLATNO. Prijave možete poslati na mail jazzlitt@eunet.rs ili ih popuniti u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada (Katolička porta 5, I sprat, tražiti Vesnu Kaćanski). Više informacija možete dobiti i ako pozovete broj  021 527 852, svakog dana od 9 do 14 sati.

Prijavljivanje za Radionicu traje do 17. avgusta, a za Letnju jazz akademiju do 24. avgusta 2011. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *