Promocija knjige “Razvoj pijanističke tehnika”

U sredu, 07. novembra 2012. godine u 20 časova u svečanoj Sali Muzičke škole „Isidor Bajić“ biće održana promocija knjige „Razvoj pijanističke tehnike“ čiji je autor  Aleksandar Serdar, renomirani pijanista i profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Na promociji će o knjizi govori Milan Miladinović, docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao i sam autor koji će takođe i muzički ilustrovati svoju knjigu.

Nevena Popović,  redovan profesor na FMU-Beograd i  Akademiji umjetnosti-Banjaluka rekla je o knjizi  „Razvoj pijanističke tehnike“ između ostalog:

„…Svoju potpunu posvećenost muzičkoj umetnosti Aleksandar Serdar prikazao je i kroz rad na priređivanju ovog „priručnika“ koji predstavlja zanimljiv, iscrpan i  pre svega, koristan „vodič“ kroz istoriju pijanističkih škola  za naše mlade pijaniste i pedagoge, kroz praktične primere vežbi kojima su se bavili i oni najveći , od Rusije i Francuske do Amerike… Veliki je posao bio napraviti ovakav jedan izbor i pregled, uz dodatak da je tu veliki deo saznanja iz sopstvenog , praktičnog izvođačkog iskustva i ličnog usavršavanja koje je u klavirskoj umetnosti  nezamenljivo.

Zato najtoplije preporučujem  „Razvoj pijanističke tehnike“ svima koji imaju potrebe za proširivanjem znanja i praktičnim usavršavanjem rada na klavirskoj tehnici, i pozdravljam ovaj  priručnik kao izuzetno koristan doprinos u nastavi klavira i stvaranju novih generacija uspešnih profesionalnih pijanista.“

Ulaz na promociju je slobodan!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *