Veliki uspeh na takmičenju u Francuskoj

Na Međunarodnom pijanističkom takmičenju „Ligny – sur- Marne“ koje je početkom februara održano u Francuskoj, učenik drugog razred srednje muzičke škole Pavle Krstić, klasa Milena Apić, postigao je izuzetan uspeh osvojivši  treću nagradu.

Na takmičenju u A kategoriji, u kojoj je nastupao Pavle, takmičilo se devet  kandidata koji su prošli predselekciju na kojoj su morali da dostave audio snimak sa 15 minuta programa od čega je bila obavezna Šopenova etida. Nakon te predselekcije nastupilo je devet takmičara iz Francuske, Velike Britanije, Koreje, Rusije, Azerbejdžana i Srbije. Prvu nagradu dobio je Harolino Evans George iz Velike Britanije, druga nagrada nije dodeljena a treću nagradu dobio je Pavle. Kao kuriozitet ovog takmičenju možemo napomenuti da takmičari nisu mogi da probaju klavir pre sviranja.

Ovo takmičenje do sada se održavalo samo u kategoriji do 30 godina, a po prvi put ove godine održano je i u kategoriji od 10 do 15 godina. O nagradama je odlučivao petočlani žiri (iz Kine, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije) a predsednik žirija bio je Paskal Nemirovski, pijanista i profesor na Royal  Academy of Music u Londonu.

Čestitamo Pavlu i njegovoj profesorki na postignutom uspehu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.