IV Međunarodni festival “Neuhaus” Moskva

Pavle Krstić, učenik II razreda srednje škole, klavir u klasi Milene Apić, osvojio je nagradu “DIPLOMANT” IV medjunarodnog festivala “Neuhaus” u Moskvi  koja sadrži diplomu festivala, plaketu sa likom Neuhaus-a, sabrana dela o Neuhaus-u, nastup na koncertu diplomanata u Kulturnom centru Rusije aprila 2013. godine i  nastup na koncertu pobednika festivala (laureata i diplomanata) oktobra 2014. u nekoj od značajnih koncertnih sala u Moskvi.

Na festivalu  je učestvovalo 87 kandidata prijavljenih u  tri kategorije. Nakon preslušanih video snimaka, eminentni žiri selektovao je 28-oro njih, medju kojima i Pavla, i pozvao kandidate u Moskvu da od 12-21.aprila uzmu učešće na festivalu koji se sastojao od: koncerta članova žirija, koncertnog preslušavanja učesnika, masterclass-ova kod eminentnih pedagoga i okruglog stola festivala.

Koncertno  preslušavanje u Rahmanjinov sali moskovskog konzervatorijuma Čajkovski  je ocenjivao žiri u sastavu: Vera Gornostaeva, Boris Petrušanski, Vladimir Tropp, Andrej Diev, Aleksander Kobrin, Miroslav Kultišev, Eteri Andžaparidze.  

Žiri je dodelio za sve tri kategorije zajedno 6 nagrada: LAUREAT i 6 nagrada DIPLOMANT festivala . Dodeljeno je i 5 specijalnih nagrada festivala za pojedinačne sposobnosti kandidata kao i 3 pohvale.

Pavle je takodje imao veoma zapažen javni masterclass kod čuvene prof. Tatjane Zelikman – učenice Neuhaus-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *