Humanitarna akcija “Čepom do osmeha”

akcija

Princip projekta je jednostavan, ali se pokazalo i efikasan. Sakupljene količine čepove od plastike se otkupljuju, a prikupljena sredstva se koriste u humanitarne svrhe. Konkretno ova akcija je dala akcenat na decu sa hendikepom. Omogućeno im je lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu. Istovremeno se postiže i ekološki doprinos očuvanju životne sredine.

Prikupljanje se obavlja u holu MŠ ‘Isidor Bajić’. Potrebno je prikupiti plastične čepove, od jogurta, sokova, mleka, sredstava za kućnu hemiju (detrdženti, paste za zube, omekšivači, šamponi, kreme za ruke itd.)

Svaki čep je bitan, on donosi jedan osmeh!

Svaki učenik muzičke škole bar jednom dnevno kupi plastičnu flašu soka ili vode, ali i da svaki drugi učenik svaki dan ubaci po jedan čep, skupili bismo veliki broj čepova kojima bi mogli da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Već u prvih mesec dana, akcija je bila veoma uspešna. Sakupili smo veliku količinu čepova, a akcija se i dalje nastavlja sa nadom da ćemo do kraja školske godine u velikoj meri pomoći i doprineti još više ovoj humanitarnoj akciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *