Gostovanje hora „Evangelischer Jugendchor“ iz Borhajma (Nemačka)

PlakatslavujibonDečiji hor Muzičke škole “Isidor Bajić”, “Bajićevi slavuji”, ugostio je „Evangelischer  Jugendchor“ iz Borhajma (Nemačka).

Utiske sa ovog druženja prenela nam je profesor Ana Kovačić, dirigent “Bajićevih slavuja”:

ZABAVA, PRIJATELJSTVO, LJUBAV, LEPOTA, PORODICA, SREĆA, POKLONI: NUTELA I HARIBO, DRUŽENJE, PESMA, NAJBOLJI JE PLES SA TOBOM, SMEH, SREĆA, PRIJATELJSTVO IZMEĐU DVA RAZLIČITA JEZIKA, SMEJANJE I IGRANJE, NEZABORAVNO, RADOST, UŽIVANCIJA, JUPIII…, ŽELIM DA SE DESI OPET, VESELJE, DRAGO MI JE ŠTO SAM IH UPOZNALA, UŽIVANJE, IGRANJE UNO KARATA, KOLO, PRIJATELJI ZA CEO ŽIVOT.

Ovako su „Bajićevi slavuji“ opisali gostovanje „Evangelischer  Jugendchor“ Borheim iz Nemačke i četiri dana internacionalnog druženja.

Ovo je bila uzvratna poseta: prošle godine su na Mladi iz Borhajma bili domaćini, kada su Slavuji učestvovali na međunarodnom festivalu “Jugendchore in bewegung“ (Mladi horovi u pokretu) u Bonu u organizaciji Europa Cantat. Tada je zajedniči nastup na jednom od koncerta ova dva hora okarakterisan kao: pravi primer i razlog zašto postoji Europa Cantat!

Ove godine smo bez ikakvog festivalskog povoda pozvali prijatelje na druženje i zajedničko muziciranje. Bili su nam gosti od 23. do 26. maja.

Prvo veče smo im priredili svirku dobrodošlice u Routu 66 sa orkestrom gitara „Kreativnog M kutka“, sutradan smo imali zajednički koncert u Dečjoj bolnici. U gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ poslednje veče priredili smo publici pravi praznik za oči i uši: „Pevaj – da te ceo svet razume“, simboličan je naslov koncrta koji je ispunio srca osmesima i izvođače i publiku. Jezik muzike ne poznaje granice. Kada se to uzdruži sa mladošću, osmesima i dobrom voljom… već ugovaramo nova druženja i sastanke za narednu godinu… možda na Europi Cantat 2015. u Pečuju?

Uz vojvođanske specijalitete, gostoprimljivost upotpunjenu istorijsko-kulturološkom edukacijom o Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji prijatelji iz Bornhajma su ispraćeni suzama koje obećavaju dugačka prijateljstva. Bajićevi slavuji su se pokazali kao dobri domaćini i kao pravi poznavaoci svog kulturnog nasleđa.

slavujibon2slavujibon3

slavujibon4slavujibon1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *