6. Svetska konferencija klavirskih pedagoga, umetnika i pijanista

wpc6 1U periodu od 27. juna do 03. jula, održana je šesta po redu Svetska konferencija klavirskih pedagoga, umetnika i pijanista.

Sva događanja odvijala su se u Svečanoj sali Muzičke škole „Isidor Bajić“ i u Svečanoj sali Gradske kuće. Ova manifestacija ove godine je obuhvatila veliki broj resitala, majstorskih kurseva, usmenih predavanja, audiovizuelnih prezentacija i promocija novih pedagoških izdanja, iskustava, te savremenih problemskih tema vezanih za klavirsku pedagogiju i izvođaštvo vrhunskih muzičara iz Srbije, regiona i mnogih drugih zemalja. Ovogodišnji učesnici Konferencija stigli su iz SAD, Rusije, Nemačke, Kostarike, Japana, Koreje, Italije, Australije. Poljske, Austrije, Hong Konga, Hrvatske, Argentine, Malezije, Bugarske i naravno, Srbije.

Na svečanom otvaranju 6. Svetske konferencije klavirskih pedagoga, umetnika i pijanista, 27. juna u Svečanoj Sali Gradske kuće, nastupio je klavirski duo „Ingmar“ (Slobodanka Stević i Aleksandar Gligić) koji su izveli dela srpskih savremenih kompozitora pisana za njih.

plakat svečano otvaranjewpc

Svi učesnici Konferencije istakli su da su razmena izvođačkih, metodoloških i pedagoških iskustava najvažnija postignuća ovog stručno umetničkog skupa.

wpcdnevnik

 

Pismo zahvalnosti mladog pijaniste iz Velike Britanije koji je po pozivu učestvovao u radu ovogodišnje Svetske konferencije klavirskih pedagoga, pijanista i umetnika:

Pismo strana1 smPismo strana 2 sm

 

Pismo mail

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *