Najuspešniji orkestar Međunarodnog festivala u Nerpeltu (Belgija) – Simfonijski orkestar Muzičke škole „Isidor Bajić“

NAJUSPEŠNIJI ORKESTAR MEĐUNARODNOG FESTIVALA U NERPELTU (BELGIJA)

Simfonijski orkestar Muzičke škole „Isidor Bajić“​

dirigent: Tamara Adamov Petijević

 

 

Simfonijski orkestar Muzičke škole „Isidor Bajić“ iz Novog Sada – koji broji 6​1 učenika i studenata, dirigent Tamara Adamov Petijević, pomoćnik direktora Danijela Kličković i 3 profesora u pratnji​ (Stefan Stanečić, Ivan Burka i Iva Stanković)​, upravo ​je ​stigao sa Evropskog omladinskog muzičkog festivala u Nerpeltu (Belgija) – European Music Festival for Young People Neerpelt (www.emj.be), gde smo boravili u periodu od 29. aprila do 2. maja 2017. godine i uzeli učešće na međunarodnom ​festivalu orkestara.

Nastup Simfonijskog orkestra Muzičke škole „Isidor Bajić“ iz Novog Sada takmičarskom delu programa od strane međunarodnog žirija ocenjen je kao NAJUSPEŠNIJI i dodeljena je PRVA NAGRADA – SUMMA CUM LAUDE (sa posebnim pohvalama)!

Festival ima više od 6 decenija dugu tradiciju i tim pre je odlazak na ovako prestižno takmičenje velika čast za samu Školu i muzičko školstvo u Srbiji, ali i DOKAZ da Muzička škola „Isidor Bajić“ bez svake sumnje predstavlja vodeću instituciju te vrste u regionu i pored činjenice da su naša deca svirala na instrumentima koji su jeftiniji od kutija za instrumente koje su imali drugi evropski orkestri ili orkestri iz Kine. Način rada, duh i motivacija, posvećenost i predanost su i dalje cenjeni i ključni faktor i pored um​etničke i kulturne bede u kojoj živimo.

​ Maestra Tamara Adamov Petijević je imala posebne i sadržajne susrete posle takmičenja sa članovima žirija, koji su — sasvim netipično za bilo kakvu vrstu takmičenja – aplaudirali posle takmičarskkog nastupa Simfonijskog orkestra MŠ „Isidor Bajić“!!!

Pored takmičarskog nastupa, imali smo i dva koncerta u različitim salama​ u Nerpeltu , od kojih je drugi bio nastup na koncertu najuspešnijih ansambala Festivala! Orkestar je prošao i ulicama Nerpelta, zajedno sa ostalim učesnicima, u svečanom defileu noseći zastavu Republike Srbije i baner MŠ „Isidor Bajić“.

Samom takmičarskom nastupu u Belgiji prisustvovali su i gđa Svetlana Mandić sa suprugom i gđa Manja Vuković sa suprugom, predstavnice Ambasade Republike Srbije u Belgiji.

Finansiranje odlaska u Nerpelt pomogli su Sekretarijat za omladinu i sport APV (konkurs „Mladi talenti“), Muzička škola „Isidor Bajić“ i roditelji članova orkestra, a boravak u Belgiji organizatori Evropskog omladinskog muzičkog festivala u Nerpeltu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *