Uklaviri se i ti – obaranje Ginisovog rekorda

U petak 20. septembra u 21h učenici i profesori naše škole pokušali su da obore Ginisov rekord u saradnji sa OPENS-om (Omladinskom prestonicom Evrope za ovu godinu) kao još jednim događajem koji je doprineo da naš grad bude omladincki centar kulture Evrope.

23 učenika i profesora pokušali su svirajući kompoziciju „Zora“ mladog kompozitora (bivšeg učenika naše škole) Ivana Markovića da obore Ginisov rekord u sviranju što više osoba na jednom klaviru.

Ovo su oni poimence: Mihajlo Racepti, Saša Zahorjanski, Daniel Leš, Milica Vranješ, Tisa Lekić, Igor Dalagija, Boško Stojadinović, Luka Petrović, Milica Vujanović, Dunja Vranješ, Sara Todorić, Mateo Radimir, Lenka Škrbić, Nemanja Marčetić, Marija Šapovalova, Ivan Černuhin, Elena Jakšić, Laura Mađarić, Damjan Svijić, Stefan Svijić, uz tri profesora Tijanu Tenji, Slobodanku Stević i Aleksandru Vojnak.

23 đaka i profesora, 46 ruku, 230 prstiju i jedan klavir bili su potrebni da se krene u obaranje Ginisovog rekorda. Ova ideja rodila se na klavirskom odseku naše škola kao potreba da se klasična muzika na nesvakidašnji način približi što većem broju ljudi.

Kompoziciju „Zora“  koju su učesnici izvela da bi oborili Ginisov rekord komponovao je mladi kompozitora Ivan Marković, bivši učenik naše škola a sada student Akademije umetnosti.

Kao uvod u obaranje rekorda isti dan u 18h učenici i profesori su na četiri lokacije u centru Novog Sada odžali otvoreni čas klavira za naše sugrađane. Časovi su se održali na platou kod Srpskog narodnog pozorišta, kod „Trčike“, u Porti i kod Gradske biblioteke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.