Raspored rada OMŠ „Isidor Bajić“ u školskoj 2020/21. godini

Poštovani učenici i roditelji,

Obaveštavamo Vas o načinu održavanja nastave u osnovnoj  MŠ ”Isidor Bajić” Novi Sad u školskoj 2020/21 godini.

U skladu sa Stručnim uputstvom za organizovanje i ostvarivanje nastave neposrednim putem i putem učenja na daljinu za srednje škole u šk. 2020/21 godini, Stručnim uputstvom za realizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj školi u šk. 2020/21godini, Uputstva o merama zaštite zdravlja učenika i zaposlenih za osnovne i srednje škole i Zaključka kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 i Preporuke za načine organizovanja i realizacije obrazovno-vaspitnog rada u muzičkim i baletskim školama Republike Srbije, u otežanim uslovima, počevši od 1. septembra 2020. Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, škola se opredelila za KOMBINOVANI MODEL RADA U OSNOVNOJ ŠKOLI na sledeći način:

1. Grupna nastava solfeđa (2 časa nedeljno) realizovaće se jednom nedeljno neposrednim radom u učionici uz poštovanje svih preporučenih mera, a drugi put nedeljno nastavom na daljinu. Grupe su prolagođene brojem učenika prema stručnom uputstvu (najviše 15 učenika u grupi). Čas koji se realizuje neposrednim radom u učionici se reealizuje u grajanju od 30 minuta. Grupna nastava u pomenutim grupama se može realizovati neposrednim radom, nastavom na daljinu ili kombinovanim modelom u skladu sa stavom i izjašnjavanjem roditelja o načinu pohađanja nastave njihove dece.

2. Individualna nastava (2 časa nedeljno) realizovaće se jednom nedeljno neposrednim radom u učionici uz poštovanje svih preporučenih mera, a drugi put nedeljno nastavom na daljinu, suprotno od grupne nastave. Učenicima će časovi biti organizovani po rasporedu koji će dogovoriti sa nastavnikom, u skladu sa obavezama koje imaju u osnovnoj školi. Časovi neposredne nastave u osnovnoj školi se reealizuje u trajanju od 30 minuta.

Ovo znači da će učenik u toku radne nedelje imati planirana 2 časa grupne nastave (jedan neposrednim radom u učionici, drugi na daljinu i 2 časa individualne nastave, ali obrnuto od grupne, jedan na daljinu, drugi neposrednim radom u učionici). Ovakvim, kombinovanim modelom smanjuje se broj učenika u školi, o čemu smo posebno morali da vodimo računa zbog ograničenih prostornih mogućnosti škole.

Obaveštenje za prvake  u školskoj 2020/21. god.

Prijem i obaveštavanje prvaka o rasporedu časova, obaviće se preko nastavnika individualne nastave. Zahvaljujući onlajn upisu, nastavnicima su dostupni konktakti roditelja svih upisanih učenika prvog razreda. Takođe, njihova podela na grupnu nastavu iz solfeđa unapred je napravljena i ova informacija je podeljena sa nastavnicima individualne nastave, tako da oni imaju sve podatke o rasporedu časova novoupisanih učenika u njihovim klasama. Ukoliko iste uspostavili kontakt sa nastavnikom instrumenta, potrebno je da se obratite školi putem mejla na adresu: isabajic@eunet.rs

Obaveštenja za ostale učenike osnovne škole o početku i rasporedu u školskoj 2020/21. godini

Učenici ostalih razreda osnovne škole biće informisani o rasporedu časova instrumenta i solfeđa preko svojih nastavnika individualne nastave. Podela učenika na grupnu nastavu iz solfeđa i teorije muzike je unapred napravljena i sa ovim informacijama raspolažu nastavnici instrumenta.

Detaljan raspored možete pogledati klikom na sledeći link:

Rasporedi rada u MŠ „Isidor Bajić“ za školsku 2020/21. godinu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *