Stručno veće nastavnika gitare, harfe i udaračkih instrumenata

Javni časovi poliinstrumentalnog odseka planirani su za četvrti četvrtak svakog meseca i počinju u 18 časova. Ulaz na ove koncerte je slobodan.

Poliinstrumentalni odsek (gitara, harfa, udaraljke) je najmlađi odsek u školi.  Osnovan je 1998.  godine, nakon što je pored klase gitare 1997. godine uvedena klasa harfe.  Odsek je proširen  2000. godine otvaranjem klase za udaračke instrumente.  Učenici koji upišu udaraljke uče da sviraju doboš, marimbu, ksilofon, timpane, bubnjeve i druge instrumente iz grupe udaraljki.

Osnovna škola na instrumentu gitara traje 6 godina, na instrumentu harfa takodje 6 godina, a na udaračkim instrumentima i instrumentu renesansna harfa traje po 4 godine.  Srednja škola za sve instrumente traje 4 godine.

Iako je odsek najmlađi u školi, on po rezultatima ne zaostaje za ostalim odsecima: učenici poliinstrumentalnog odseka dobitnici su najviših nagrada na svim domaćim i mnogim internacionalnim takmičenjima.  Profesori ovog odseka aktivni su u raznim oblastima muzičke delatnosti, kao izvođači, članovi zajednica muzičkih pedagoga, učesnici stručnih skupova i organizatori značajnih festivala i takmičenja, među kojima najistaknutije mesto zauzimaju Vojvođanski festival gitare i Takmičenje „Petar Konjović“.

Profesori na poliinstrumentalnom odseku

poliinstrumentalisti

14 Comments:

 1. Emina MIhaljević

  Poštovani,

  molim Vas za informaciju da li dete od 11.godina koje privatno ide na časove gitare može da nastavi svoje školovanje u muzičkoj školi, odsek gitara.

  Unapred hvala

 2. Imam 13 godina privatno idem na casove gitare da li mogu da nastavim skolovanje u muzickoj skoli odsek gitara.

 3. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Draga Marija,
  kao što verovatno znaš, školovanje za instrument gitara u osnovnoj muzičkoj školi traje 6 godina, i to je razlog što za gitaru upisujemo decu koja imaju najviše 9 godina, odnosno polaze u treći razred osnovne škole.
  S obzirom da si Ti već pohađala časove, te hodno tome si na nekom višem stupnju sviranja – nisi početnik, jedina opcija jeste da pokušaš da vanredno polažeš ispite i dođeš do diplome o završenoj osnovnoj muzičkoj školi.
  Ukoliko si zainteresovana za takvu mogućnost, molim Te da se lično (ili Tvoji roditelji) obratite referentu za učenička pitanja, Biljani Milovanović, i rukovodiocu Poliinstrumentalnog odseka, profesoru Aleksandru Spasojeviću, kako bi dobila detaljnije informacije i eventualnim mogućnostima za vanredno školovanje.
  Puno sreće!

  Danijela kličković

 4. Molim vas da me uputite imam sina sada je napunio 9 godina zeli da svira gitaru dali on može da se upise u muzicku školu¨? Kakva je procedura i uslovi za upis?Unapred zahvalna!!

 5. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Poštovana gospođo Majkić,
  ukoliko Vaše dete ove godine puni (ili već ima punih) 9 godina, u tom slučaju je – nažalost – zakasnilo za upis u Muzičku školu, osim (možda) kao vanredan učenik.
  S obzirom da su prijemni ispiti i upis za školsku 2013/2014. godinu prošli, bojim se da ste u svakom smislu zakasnili.
  Žao mi je.
  S poštovanjem,
  Danijela Kličković

 6. Postovani zanima me sa koliko najmanje dete moze da pohadja casove gitare tj.vase skole?

 7. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Za upis u osnovnu muzičku školu, instrument – gitara, mogu da konkurišu deca uzrasta 7 i 8 godina (odnosno oni koji u momentu polaganja prijemnog ispita jesu učenici prvog ili drugog razreda osnovne škole).

 8. Postovanje!!S’ obzirom da mi dete (decak) puni 8god.u maju,da li moze da upise osnovnu osdek gitara?Nema znanja na instrumentu ali zato ima ogromnu zelju da upise skolu.Prosle godine nismo znali kad je upis…U skoli su mi rekli ucitelji da ima talenta sto se tice muzike i da bi bila steta ako ne upise….

 9. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Poštovana gospođo Beranović,
  prijemne ispite za osnovnu muzičku školu (provera muzičkih sposobnosti) obično organizujemo krajem aprila ili početkom maja tekuće školske godine.
  Kako datume još uvek nismo precizirali, molim Vas da se sredinom aprila interesujete na sajtu Škole ili telefonom o terminima prijemnih ispita. Svakako posetite stranicu “Školovanje – prijemni ispiti” kako bi ste se informisali šta su zahtevi koje naši budući učenici treba da ispune na samom prijemnom ispitu, tako da možete i Vaš sin i Vi da se blagovremeno pripremite.
  Njegove godine su idealne za upis u muzičku školu, instrument gitara! Već sledeće godine bi bilo kasno, odnosno mlađi bi bili u prednosti u odnosu na devetogodišnjake…

  Srećno!

 10. Imam 14 godina zelim da idem u muzicku skolu Isidor Bajic posle osnovne,odsek poliinstrumentalni da sviram gitaru,jel moze sa 14 godina?Ako ne sta preporucujete?

 11. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Draga Jasmina,
  u skladu sa važećim propisima o upisu u osnovnu muzičku školu, sa 14 godina možeš da upišeš samo solo pevanje kao redovan učenik – za redovno školovanje i učenje bilo kog drugog instrumenta je, nažalost, kasno. Ipak, postoji mogućnost vanrednog školovanja. O detaljnijim informacijama u vezi sa tim bi trebalo da lično kontaktiraš sa referentom za učenička pitanja ili Ninom Nikolov, pomoćnikom direktora za osnovnu muzičku školu.

 12. Imam 14 godina i zavrsila sam osnov. muz. skolu klavir, htela bih da zavrsim i gitaru, da li je to moguce?

 13. Postovani,
  Imam jedno pitanje posto sam u nedoumici vec neko vreme. Dete mi ima 8 godina i ogromnu zelju od kako zna zasebe, da peva i svira. Planiramo da ga upisemo u muzicku skolu, odsek gitara. Nekoliko roditelja me je ovih dana uplasilo da je to prosto nemoguce jer on nije isao ni u muzicko obdaniste niti je ista do sada sviralo. On je samo dete koje po citav dan peva i zivi sa muzikom. Da li postoje sanse da on bez tih priprema uopste upise skolu? Plasim se jer on to toliko zeli, a ja mozda nisam na vreme preduzela korake. Hvala vam puno unapred

 14. Da li u vasoj skoli postoji smer za dizajn zvuka? Imam 14 godina (idem u 8. razred osnovne skole), i nemam nikakvo prethodno skolovanje (osim osnovne skole, naravno), samouk sam, pored nekoliko instrumenata, najduze sviram gitaru (od 4. razreda osnovne skole). Zanima me da li je moguce da upisem vasu skolu i kakva je procedura polaganja prijemog ispita za vanredne ucenike.

Comments are closed