Stručno veće nastavnika solo pevanja

Javni časovi na odseku solo pevanja planirani su za drugi četvrtak svakog meseca i počinju u 17 časova. Ulaz na ove koncerte je slobodan.

Profesori na odseku solo pevanja

solo pevanje

47 Comments:

 1. Da li postoji u okviru solo pevanja pop, dzez pevanje? Ili ako nema, zanima me gde ima da se upise.

 2. Da li zainteresovani mogu pohadjati casove solo pevanja,koji su uslovi i koliko bi to kostalo?

 3. Trebaju mi casovi solo pevanja, pa me interesuje cena i termini….

 4. Koja je cena ispita i upisa vanrednih ucenika? Kako su organizovani casovi za vanredne ucenike?

 5. Imam 14 god. zanima me da li imam malo godina,za upis .. I kolika je cena . Hvala

 6. Interesuje me da li moze da se upise niza solo pevanje iako imam 25 godina ?Da li postoji ogranicenje za godine ? Ili se ide vandredno i cena .Hvala unapred.

 7. Imam 20 godina i zanima me da li postoji mogucnost da kod vas upisem solo pevanje, i ako da koja je cena.
  Hvala

 8. Dragi posetioci našeg sajta,
  vidim da se posebno interesujete za časove solo pevanja, pa vam stoga neću odgovarati pojedinačno već ovde na sajtu, tako da odgovori na vaša pitanja budu dostupna i ostalim zainteresovanima.
  Naime, školovanje solo pevača nije jednostavna niti naivna stvar i naša škola tome pristupa u skladu sa svim važećim propisima i pravilima o pohađanju osnovne muzičke ili srednje muzičke škole, te veoma profesionalno.

  Školovanje u osnovnoj muzičkoj školi traje 2 godine, tokom koje treba postići ne samo vokalnu tehniku već i osnovna znanja iz oblasti muzičkih pojmova i teorije muzike, što se radi na obaveznom predmetu SOLFEĐO. Na kraju obe školske godine se polažu ispiti iz glavnog predmete – solo pevanja i iz solfeđa, te dobijaju ocene iz predmeta kamerna muzika i hor.

  Osnovnu muzičku školu mogu da upišu SVI koji imaju odličan sluh, genetske predispozicije “dobrog glasa” i stariji su od 14 godina, a polože prijemni ispit koji organizujemo krajem tekuće školske godine za narednu školsku godinu. Kada prijemni ispiti prođu i objavimo rang listu, na osnovu broja slobodnih mesta možete da budete upisani u prvi razred osnovne muzičke škole, da pohađate nastavu i polažete ispite. Osim troškova pri prijavi za prijemni ispit i upisu, učenici plaćaju mesečnu nadoknadu za koriščenje školskih instrumenata, i drugih troškova nema.

  Ukoliko želite da se školujete u statusu vanrednog učenika, onda je situacija drugačija – takođe morate da položite prijemni ispit bićete upisani kao vanredni učenik. Možete dobiti dozvolu da prisustvujete časovima solfeđa sa nekom od postojećih grupa, ali ostalu individualnu nastavu organzujete i finansirate sami. Status vanrednog učenika vam samo omogućava da u propisanim rokovima imate mogućnost da polažete ispite iz potrebnih predmeta i dobijete dokument kojim potvrđujemo da ste položili određeni nivo/razred, što sve sami finansirate.

  Srednja muzička škola je već mnogo složenija, i za one koji nisu upućeni, predstavlja redovnu srednju stručnu školu u kojoj se radi po planu i programu propisanim od strane Ministarstva prosvete republike Srbije, i traje četiri godine. Zastupljeni su opšteobrazovni i brojni stručni predmeti i za one koji su već završili neku srednju školu (a takvih je mnogo jer je poželjno da solo pevanje upisujete kada se potpuno završi proces mutiranja glasa, a to je kod mnogih posle 18 godine) to bukvalno znači ponovno pohađanje srednje škole, uz priznavanje onih predmeta koji su zajednički u planu i programu vaše već završene srednje škole i srednje muzičke škole.

  Interesovanje za odsek solo pevanja je izuzetno veliki i, nažalost, nismo u mogućnosti da primimo sve kandidate koji se prijave za prijemni ispit. Ovog juna smo popunili sva raspoloživa mesta za tekću školsku godinu.

  Svima onima koji su solo povanje videli kao nešto što vole, žele i čemu teže želim puno sreće. Informišite se polovim aprila (posle prolećnog raspusta) 2012. godine o potencijalnim terminima prijemnih ispita za školsku 2012/2013. godinu.

  Srdačan pozdrav,
  Danijela Kličković
  pomoćnik direktora

 9. Od moje koleginice ćerka ide na solo pevanje i kaže da je baš zadovoljna i sa profesorima i sa časovima..Veliki pozdrav

 10. Moja ćerka pohađa osnovnu muzičku školu u R Srpskoj , drugi je razred i ima 14 godina. interesuje me koji su uslovi za upis u srednju muzičku školu za đake iz R Srpske i dali vaša škola ima i đački dom u sastavu škole?

 11. PS, upitanju je odsjek za solo pjevanje.

 12. Ivana Jovanović,šef odseka solo-pevanja

  Dragi ljubitelji solo-pevanja,pozivamo vas da svakog drugog cetvrtka u mesecu,u 19h,u sali skole prisustvujete Javnom casu solo-pevackog odseka,da se pre dolaska na prijemni ispit upoznate sa klasicnim,operskim pevanjem za koje se nasi djaci skoluju i da najpre vidite da li je to vrsta muzike koja vas zanima-sto se tice dzez pevanja,skolovanja glasa u nekom drugom obliku u mogucnosti smo da vam ponudimo program pod nazivom ABRSM(u okviru naseg sajta mozete saznati sve informacije),ukratko imate priliku da se skolujete bez obzira na godine i predhodno muzicko obrazovanje,da polazete ispite i steknete diplomu koja je priznata u vise od 50 zemalja,upis je u toku!

 13. od ove godine idem na solo pjevanje.mnogo mi se sviđa..samo me zanima ako biste mi nesto mogli napisati o polaganju,sta se ocjenjuje……poZZzz

 14. Ivana Jovanović,šef odseka solo-pevanja

  Za prijemni ispit se ocenjuje kvalitet glasa,raspon,mogućnosti,ritam,muzička memorija.Sve ovo možete pokazati kroz dve pesme koje ćete pripremiti po svom izboru i nekoliko vežbi koje ćete dobiti na samom prijemnom ispitu.Obavezno je uverenje fonijatra da su glasnice zdrave,predhodno muzičko obrazovanje nije potrebno ali je poželjno,kandidati moraju biti stariji od 15 godina(gornje granice nema)!

 15. da li je potrebno odlican djak,posto ja sam od prvog-do cetvrtog bila vrlo dobra,a od petog do osmom dobra,sad sam osmi razred,da li cu moci je upisati,i koliko se placa

 16. Imala bih jedno pitanje, a to je kada se vrsi upis novih clanova i da li za odsek solo pevanja ucenik mora biti stariji od 14 godina, to jest da li i mladji od 14 god. mogu da se upisu? Puno pozdrava, Anita.

 17. Ćao! Idem na privatne časove solo pevanja i voleo bih da upišem neku muzičku školu . Sviđa mi se sajt i škola i želeo bih da znam da li ova škola postoji u Beogradu, pošto tu živim…

 18. Ivana Jovanović,šef odseka solo-pevanja

  Za nizu skolu solo-pevanja nije bitan prosek, ali je ipak pozeljno da djaci koji se prijavljuju budu vredni i radni, jer je muzicka skola jednako zahtevna kao i ostale skole. Tacan termin prijemnih ispita ce biti objavljen na sajtu skole ili se mozete raspitati na telefon 529 866. Mladji od 14 godina nazalost ne mogu da se upisu, donja granica je 15 godina. Skola postoji samo u Novom Sadu i drago nam je ako vam se dopada:)

 19. Potrebni su mi casovi pevanja,isao sam skoro tako da znam da sam tenor.Interesuje me cena i mesto gde se odrzavaju casovi?

 20. Ja bih jako volela da se upisem na solo pevanje, imam 14 godina, u novembru punim 15. Interesuje me da li mogu vec sad da se upisem za sl. godinu ili treba da polazem prijemni kada se zavrsi ova skolska godina, jer hocu osnovnu muzicku da upisem?

 21. Moja ćerka je sada osmi razred,završava i Osnovnu muzičku školu, odsek -klavir.Pri odabiru srednje škole razmatra mogućnost da konkuriše i u srednju muzičku.,na solo pevanje ,Da li se redovno školovanje plaća ,koliko primate učenika i da li postoji neki dom za učenike koji nisu iz NS.Ona je sopran u horu i odličan je učenik.pozz

 22. voleo bih da idem kod vas na casove pevanja, jer mislim da imam talenta za pevanje. ako mozete javitemi kad da dodjem.. 🙂

 23. imam 21 godinu i zanima me koja je cena?

 24. Poštovani Nikola ili Nikole (ako su 3 osobe koje su postavile pitanje na sajtu različite 🙂
  pre godinu i po dana (septembar 2011) sam na istoj ovoj stranici postavila opširniji tekst u kome sam pokušala da objasnim šta znači OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA, a samim tim i odgovorim na brojna pitanja u vezi sa “časovima pevanja”, plaćanjem časova, “privatnim učenjem pevanja” i slično.

  Molim Vas da najpre pročitate taj tekst.

  Dakle, kod nas u školi ne možete SAMO učiti pevanje ili ići na časove pevanja, jer mi nismo privatna muzička škola, već institucija koja nastavu sprovodi prema planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije. Ukoliko želite “privatne časove” onda ćete privatno kontaktirati nekoga ko drži časove pevanja i sa njim/njom lično ugovoriti “aranžman”.

  Ako želite da postanete učenik Odseka solo pevanja Muzičke škole “Isidor Bajić”, onda je procedura objašnjena na stranici Prijemni ispiti ovog sajta.

  U svakom slučaju – srećno!

  Danijela Kličković
  pomoćnik direktora

 25. Poštovana Anja,
  s obzirom da si u novembru 2012. godine napunila 15 godina, ispunjavaš prvi uslov da kada budu organizovani prijemni ispiti za školsku 2013/2014. godinu pristupiš polaganju prijemnog ispita za osnovnu muzičku škole, odsek solo pevanje. No, da bi se bolje pripremila, pogledaj šta su bili uslovi i zahtevi na poslednjem prijemnom ispitu za tekuću školsku godinu (stranica Prijemni ispiti).

  Termini prijemnih ispita za narednu školsku godinu još nisu poznati, ali će blagovremeno biti objavljeni na sajtu Škole.

  Srdačan pozdrav i srećno!

  Danijela Kličković
  pomoćnik direktora

 26. Poštovana Olivera,
  s obzirom da Vaša ćerka završava osnovnu i osnovnu muzičku školu istovremeno, sasvim je moguće da odabere srednju muzičku školu kao izbor za nastavak školovanja i potrebno je da pogledate stranicu “Prijemni ispiti” ovog sajta kako bi se informisali kakva je procedura za upis, šta su zahtevi na prijemnom ispitu… Mi svakako organizujemo i besplatne pripreme i konsultacije iz solfeđa i teorije muzike mesec-dva pre termina prijemnog ispita, kojima mogu da pristupe svi budući potencijalni kandidati. O programu i zahtevima na prijemnom ispitu iz solo pevanja trebalo bi da kontaktirate profesore solo pevanja.

  S obzirom da smo mi državna škola, ne postoji godišnja školarina – ako ste na to mislili kada ste postavili pitanje u vezi sa plaćanjem.
  Broj učenika koji godišnje primamo u srednju školu varira i taj podatak za sada nemamo.

  U blizini Muzičke škole “Isidor Bajić” postoji Ženski srednjoškolski dom u Nikolajevskoj ulici, a takođe svojim kapacitetima je na raspolaganju i Srednjoškolski dom “Brankovo kolo” – u oba ova doma su uglavnom smešteni učenici naše srednje muzičke škole koji ne žele da putuju i nemaju stalno prebivalište u Novom Sadu.

  Nadam se da sam odgovorila na sva Vaša pitanja.

  Srdačan pozdrav,

  Danijela Kličković
  pomoćnik direktora

 27. Niste pisali,ali bih zamolila da ipak napisete koja je gornja granica za ucenje solo pevanja!Hvala

 28. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Poštovana Milice,
  morala bih u ponedeljak da proverim da li je zakonski limitirana gornja starosna granica za pohađanje nastave na odseku za solo pevanje. Do sada nismo imali učenike starije od 20 godina.

 29. Postovana,
  moja cerka ima 12 godina i veoma voli da peva, ali to nazalost ne zvuci dobro. Nisam kompetentna da utvrdim razlog tome, pa me zanima gde bih mogla da je odvedem da proverimo da li je u pitanju netalentovanost, nedostatak sluha, ili nesto slicno i da li bi ucenjem pevanja mogla da postigne da njeno pevanje bolje zvuci. Nemamo nikakvih ambicija u pogledu skolovanja glasa, vec mi je zao kad vidim koliko joj je krivo ste joj ne polazi za rukom da otpeva pesmu “u originalu”.
  Zorana

 30. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Poštovana Zorana,
  dirljiva je Vaša poruka i briga da Vaša ćerka “propeva” zbog ličnog zadovoljstva, to je uvek najvažnije.
  U razgovoru sa kolegama – profesorima solo pevanja – zaključili smo da je verovatno prirodan proces mutiranja glasa ono što Vašu ćerku trenutno najviše “muči”. Ukoliko želite konsultacije sa profesorima, molim Vas da se lično obratite šefu odseka, Ivani Jovanović, najbolje krajem maja ili početkom juna i sa njom porazgovarate. Možete povesti i Vašu devojčicu, mada je još mlada da bi počela da uči pevanje – tek joj je 12, a uslov za početak učenja solo pevanja jeste završetak procesa muziranja glasa, što se kod devojčica obično završava u 14. godini (donja granica za upis u osnovnu muzičku školu za solo pevanje).

  Nadam se da ćemo zajednički uspeti 🙂

  Srdačan pozdrav!

 31. Da li je kasno za prijave za osnovnu muzicku skolu za solo pevanje ?

 32. Da li postoji nekakav proces upisivanja kao vandredni ucenik ? U cemu je razlika od vanrednog i redovnog ucenika ? 🙂

 33. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Poštovani,
  kao i u svaku drugu osnovnu ili srednju školu, i za muzičku školu postoje zakonski rokovi kada se vrši prijavljivanje, provera muzičkih sposobnosti (prijemni ispit) i, konačno, upis.
  Stoga je odgovor jednostavan – kasno je.
  Pogledajte stranicu “Prijemni ispiti” i videćete koji su datumi i rokovi bili u opticaju za narednu školsku godinu. Shodno tome, polovinom aprila 2014. se informišite na našem sajtu o rokovima i terminima za prijemne ispite za školsku 2014/2015. godinu.
  Srdačan pozdrav!

 34. Imam 32 godine.Interesuje me da li bi mogao da upisem solo pevanje? Posto to zaista zelim ili bi ipak morao da idem, zbog godina, na privatne casove?

 35. Jel nam mozete reci koliko primate ucenika za ovaj odsek a koliko ih se obicno, ukupno, prijavi ? 🙂

 36. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Broj prijavljenih učenika varira i mi to ne možemo znati unapred. Ono što mogu da Vam kažem jeste da za odsek solo pevanja vlada veliko interesovanje.
  Broj učenika koje primamo za narednu školsku godinu takođe nije nešto što možemo znati unapred. Broj zavisi od broja učenika koji završe razred i školovanje, prekinu škoovanje, ispišu se…
  Ono što bih mogla da sugerišem svima jeste da brojke i okolnosti nisu presudne. Ono što jeste važno je da se za prijemni ispit adekvatno pripremite i pokažete u najboljem svetlu. Tada će i rezultati biti izvesniji, Vi ćete biti zadovoljni, uspeh bliži ostvarenju…
  Srećno!

 37. Imam 14 godina i idem u osnovnu skolu u 8. razred. Vrlo dobar sam ucenik. Volim da pevam , bilaasm u horu skolskom ali sam prestala biti iz nekih ne bitnih razloga. Nastavnica mi je rekla da imam talenta . Zanima me , kada se upisuje, mogu li se upisati kada zavrsim osnovnu skolu znaci sa 15? Da li se polaze posebni prijemni i ako da sta treba da znam o tome ? Zelim da idem na solo pevanje ali ne znam nista o tome samo znam da pevam a ovako nista ne znam o solo pevanju .
  Pozdrav

 38. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Poštovana Milice,
  sve informacije u vezi sa polaganjem prijemnog ispita za osnovnu muzičku školu, pa i za odsek solo pevanje, nalaze se na internet prezentaciji Škole, u folderu “Školovanje” i podfolderu “Prijemni ispiti”.
  https://www.isidorbajic.edu.rs/skolovanje/prijemni-ispit/

  Nadam se da će ove informacije razjasniti Tvoje dileme, kao i dati odgovore na pitanja.
  Vidimo se na prijemnom 🙂

 39. ja imam 14 godina i zavrsio sam nizu muzicku skolu u nisu , interesuje me , sada imam prijemni za srednju , pa kako se odvija to bodovanje ?

 40. Ja sam peti razred osnovne škole… Pa bih upisala muzicku jer mi je nastavnik prepoznao muzikalnost.. Da li je kasno?

 41. Moje ime je Stefan imam 16 godina nisam pohadjao muzicku skolu pa sam hteo da pitam da li mogu da je sad pohadjam? I da li je kasno?

 42. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Dragi Stefane,
  Bodovanje se odvija prema Pravilniku o bodovanju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije 🙂

 43. Dete ima 10 godina zelela bih da ide na casove solo pevanja kakvi su uslovi i cena

 44. Dobar dan…interesuje me da li devojčica koja puni 14 godina u avgustu može da se prijavi ove godine za upis u osnovnu muzičku školu odsek solo pevanje?..

 45. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Može, mada je pitanje kakva je situacija s mutiranjem glasa kod Vašeg deteta. Trebalo bi, možda, prethodno da se konsultujete sa profesorima solo pevanja u našoj Školi.

 46. Poštovana,
  Upisala sam Osnovnu muzičku školu, solo pevanje sa 25 godina, ove godine planiram da upisem Srednju muzičku školu, odsek solo pevanje, imam 27 godina. Da li je to zakonski moguće?
  Profesor sam u Muzičkoj školi u Valjevu, odsek klavir. Značila bi mi ova informacija, ukoliko znate.
  Srdačno se zahvaljujem,
  Olivera

 47. Danijela Kličković, pomoćnik direktora

  Po zakonu o srednjem muzičkom obrazovanju, srednju školu u statusu redovnog učenika ne mogu da upišu lica starija od 21 godine.

Comments are closed